(video) Ciocoi, împărtășania efectuată cu aceeași lingură, fără să fie dezinfectată: Nu vreau să fiu rău, dar teama îmi e că poate duce la o creștere de cazuri în 10-14 zile
3 regiuni din Moldova au ieșit de sub cod roșu de Covid-19, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut, anunță premierul Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului Unic de Comandă. Potrivit reprezentanților ministerului Sănătății, numărul cazurilor grave de îmbolnăvire nu scade și vin cu îndemn către cetățeni să se adreseze la medic odată cu primele simptome. 
Foto: UNIMEDIA

„Rămâne cifra mare de cazuri foarte grave - 262 de cazuri, 1151 cazuri grave, 50 de persoane intubate și cu regret 25 de decese. Avem 13 mii copii la ora actuală bolnavi de Covid, vârsta sub un an și până la 17 ani, majoritatea celor bolnavi sunt de la vârsta de 10 -17 ani. Anul trecut cifra de copii era practic inexistentă. Totodată, avem peste 1000 de viitoare mămici bolnave de Covid-19, îndemn tinerele familii care planifică sau sunt pe cale de a deveni părinți, aveți grijă.

Aceasta tulpină britanică, forma medie a bolii evoluează în mod constant spre o formă gravă sau pacienții vin cu întârziere la medici situația agravându-se în continuu indiferent de tratamentul aplicat. Să vă adresați la medic imediat ce aveți unele simptome ale unei răceli nu așteptați să se agraveze.

8 lucrători medicali au fost confirmați pozitiv, nu este niciun medic. Deja 3 raioane au ieșit din codul roșu: Taraclia, Hîncești și Florești unde se atestă o coincidență de sub 100 cazuri la 100 mii populație, îi felicit că au dat dovadă de disciplină

Un lucru curios la Bălți, comisia locală pe 16 aprilie curent surprinzător au luat decizia de a renunța la corturi unde se facilita testarea rapidă a populației care manifestau simptome la Covid-19. Mă rog, este decizia membrilor comisiei, probabil Bălțiul nu mai are Covid.

Peste 5 mii persoane au participat sâmbătă la slujbe religioase, în 623 biserici slujbele au fost în interior, iar în 42 în afara bisericilor. Duminică au participat peste 10 mii de persoane la slujbe. Problema generală constatată de colegii de la MAI e că dacă icoanele se dezinfectează, împărtășania continuă să fie efectuată cu aceeași lingură fără să fie dezinfectată. Nu vreau să fiu rău, dar teama îmi e ca lucrul acesta poate duce la o creștere de cazuri în 10-14 zile”, a declarat Ciocoi.




Pub