Nagacevschi, despre decizia de a oferi pază de stat Domnicăi Manole: Care declarații, amenințări și de ce se acordă pază doar Președintelui CC?

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, se arată nedemurit de decizia de a acord pază de stat, președinte Curții Constituționale, după ce ultima ar fi primit amenințări și declarații nepotrivite din partea politicienilor. Nagacevschi susține că nu contestă dreptul la pază, însă se întreabă de ce se acordă doar Domnicăi Manole, în contextul în care 3 judecători s-au pronunțat pentru avizul din 15 aprilie și care declarații ale politicienilor a fost tratate ca nepotrivite.

Foto: UNIMEDIA
„Astăzi o instituție media ne comunică că Președintelui Curții Constituționale i-a fost acordată de către stat pază de corp pentru următoarele motive:
- Amenințări prin intermediul rețelelor de socializare;
- Declarații nepotrivite al unor politicieni în contextul tensionat de pronunțare a Avizului privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului;
- Pe data de 15 aprilie 2021, seara, o persoană necunoscută a informat, prin intermediul unui apel telefonic că în sediul Curții ar exista o bombă.
Nu contest dreptul la pază de corp, dar argumentele comunicate public sunt neclare:
1. Pentru aviz s-au pronunțat 3 judecători. De ce se acordă pază doar Președintelui CC sau a fost totuși acordată pază la toți 3 judecători?
2. A fost înregistrat cazul privind alerta cu bombă la poliție. Dacă da, când? Dacă nu, de ce?
3. Când a fost înaintat demersul de acordare a pazei de corp și când a fost acordată paza de corp?
4. Care declarații ale politicienilor au fost tratate ca nepotrivite? Cine a decis să cenzureze declarațiile politicienilor și să le califice ca potrivite sau nepotrivite?
5. Care amenințări prin intermediul rețelelor de socializare au fost tratate ca pericol? Aici întreb în condițiile în care, spre exemplu MJ după ce participă la diverse emisiuni sau la ședințele CC este atacat la greu prin intermediul rețelelor și nu doar. Care sunt criteriile de evaluare a amenințărilor ca fiind serioase? Sper reprezentanți ai CC să nu se lase atrași în jocuri politice. Ar fi inadmisibil”, a scris Nagacevschi într-o postare pe facebook.

Curtea Constituțională a solicitat șefei statului să-i ofere pază de stat magistratei Domnica Manole, ca urmare a unor amenințări care ar fi parvenit în adresa președintei Înaltei Curți.

Nu se știe dacă amenințările care ar fi parvenit în adresa magistratei ar avea vreo legătură cu hotărârea adoptată pe 15 aprilie 2021.


Pub