Ședința în cadrul căreia urma să se decidă cui aparțin „Casa Modei” și fosta clădire ASITO, amânată. Vezi motivul

Ședința de judecată la care urma să se decidă cui aparțin cele două clădiri „Casa Modei” și fosta clădire ASITO, a fost din nou amânată. Decizia a fost luată după o solicitare parvenită din partea avocatului lui Platon, a anunțat apărătorul omului de afaceri Vladimir Russu.

Foto: UNIMEDIA

„Ședința de judecată s-a amânat pe motiv că avocatul lui Platon, domnul Ion Crețu, a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței de judecată materialele din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței procurorului general. Din acest motiv s-a amânat cu obligarea procurorului de a prezenta aceste materiale, pentru data de 26 aprilie.

Clientul meu are așteptări că dreptatea va triumfa și, în sfârșit, ne vom întoarce într-o albie legală inclusiv în această cauză, prin decizia care urmează a fi pronunțată de către instanța de judecată și în final de CSJ cu privire la recursurile în anulare depuse de procurorul general”, a spus Serghei Istrati.

Ședința de săptămâna trecută la fel a fost amânată.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bulevardul Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon.


Pub