Principală  —  IMPORTANTE   —   De la instituirea stării de…

De la instituirea stării de urgență, angajații MAI au aplicat amenzi de peste șapte milioane de lei

De la instituirea stării de urgență, polițiștii moldoveni au documentat peste 3975 mii de cazuri în care au fost încălcate prevederile hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc șapte milioane de lei. Despre asta a anunțat premierul interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi, marți, 20 aprilie, în cadrul unui briefing de presă.

„De la instituirea stării de urgență și până azi – 15.896 mii de agenți economici și 1.135 de lăcașe de cult au fost verificate. Angajații MAI au documentat 3975 de încălcări, iar suma totală a amenzilor aplicate se ridică la peste 7 milioane de lei”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Potrivit premierului interimar, de la instituirea stării de urgență polițiștii de frontieră au descoperit 191 de falsuri în certificatele COVID-19. În context, Aureliu Ciocoi a declarat că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va deschide dosare penale pentru cei care încearcă să falsifice testele COVID-19.

Joi, 8 aprilie, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat că a fost anulat punctul din decizia instituirii stării de urgență care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri și restricțiile pe domeniul de competenţă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, din Dispoziția nr. 1 din 1 aprilie.

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova. 

Proiectul de hotărâre, adoptat de deputații PSRM – „ȘOR”, privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, conține o listă de restricții de ordin general care sunt prevăzute de Articolul 20 din Legea Nr. 212 din 24.06. 2004, „starea de urgență”.