10:27:50 19.04.2024
Stiri

BODYGUARZI pentru președinta CC, Domnica Manole, după ce ar fi fost ATACATĂ de unii politicieni. Nagacevschi vrea și el PAZĂ de corp, deoarece ar fi și el „atacat la greu”. „Care declarații ale politicienilor au fost tratate ca nepotrivite?”

Actualitate 20.04.2021 14:48 Vizualizări13183 Autor: Ziarul National
BODYGUARZI pentru președinta CC, Domnica Manole, după ce ar fi fost ATACATĂ de unii politicieni. Nagacevschi vrea și el PAZĂ de corp, deoarece ar fi și el „atacat la greu”. „Care declarații ale politicienilor au fost tratate ca nepotrivite?”


Președinta Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, a solicitat pază de corp din partea Serviciului Pază și Protecție de Stat (SPPS), după ce ar fi fost amenințată prin intermediul unor mesaje de pe rețelele de socializare și a fost vizată în declarațiile unor politicieni nemulțumiți de avizul dat pe 15 aprilie curent, atunci când Înalta Curte a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea actualului Parlament.

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, pune la îndoială necesitatea acordării pazei de stat Domnicăi Manole.

CITIȚI și Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: „Decizia Curții Constituționale din R. Moldova a creat un drum clar pentru ieșirea din criza instituțională prelungită”

„Președintelui CC i-a fost acordată de către stat pază de corp pentru următoarele motive: amenințări prin intermediul rețelelor de socializare; declarații nepotrivite ale unor politicieni în contextul tensionat de pronunțare a avizului privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului; pe data de 15 aprilie 2021, seara, o persoană necunoscută a informat, prin intermediul unui apel telefonic că în sediul Curții ar exista o bombă”, a enumerat Nagacevschi.

Citește și: Dodon susține că majoritatea PSRM-„ȘOR” nu va recunoaște decizia CC, iar în următoarele șase luni va fi un HAOS TOTAL: „Parlamentul ar putea aproba o decizie că nu recunoaște deciziile CC”

Acesta spune că nu contestă dreptul la pază de corp, doar că argumentele în cazul acordării pazei de corp Domnicăi Manole ar fi neclare.

Nagacevschi menționează că nu doar Domnica Manole a votat pentru constatarea circumstanțelor care îi dau dreptul Maiei Sandu să dizolve Legislativul. „Pentru aviz s-au pronunțat trei judecători - Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova. De ce se acordă pază doar președintelui CC? Sau a fost, totuși, acordată pază la toți trei judecători?

Citește și: Dodon a dat INDICAȚII deputaților socialiști să-i tragă la răspundere pe trei judecători ai CC. „Vom înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului, care va constata faptul uzurpării CC de către Manole, Șova și Roșca”

Cazul privind alerta cu bombă a fost înregistrat la poliție? Dacă da, atunci când? Dacă nu, de ce? Când a fost înaintat demersul de acordare a pazei de corp și când a fost acordată paza de corp? Care declarații ale politicienilor au fost tratate ca nepotrivite? Cine a decis să cenzureze declarațiile politicienilor și să le califice ca potrivite sau nepotrivite? Care amenințări prin intermediul rețelelor de socializare au fost tratate ca pericol?”, întreabă Nagacevschi.

Citește și: Domnica Manole răspunde ATACURILOR lansate de socialistul Dodon: „Actele de RĂZBUNARE pentru deciziile adoptate sunt inadmisibile”

Fostul consilier al socialistei Zinaida Greceanîi a mai adăugat că și dânsul ar trebui să solicite și să i se acorde pază de stat. „De exemplu, ministrul Justiției, după ce participă la diverse emisiuni sau la ședințele CC, este atacat la greu prin intermediul rețelelor și nu doar. Care sunt criteriile de evaluare a amenințărilor ca fiind serioase? Sper reprezentanți ai CC să nu se lase atrași în jocuri politice. Ar fi inadmisibil”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md