Ostalep: După anticipate, componența noului Parlament se va deosebi radical față de actuala

by D M
Distribuiti mai departe...

Politologul Valeriu Ostalep consideră că componența noului Parlament se va deosebi radical față de cea pe care o avem acum. El a declarat despre acest lucru luni seara în studioul JurnalTV, transmite infotag.md.

Ostalep respinge categoric ideea că, în cazul alegerilor anticipate, în Parlament vor trece aceleași partide și, prin urmare, tabloul legslativului nu se va diferenția foate mult de actuaul.

„Ideea asta o promovează doar sondajele desenate la comandă de cei care visează ca lucrurile să rămână neschimbate. Numai că e o prostie, iar de acest lucru sunt conștienți chiar și comanditarii. Ratingul adevărat al Partidului Socialiștilor nu depășește 18%. Este o realitate pe care socialiștii o cunosc și de aceea fug cu disperare de alegerile parlamentare anticipate. Socialiștii înțeleg că pentru ei aceasta este „ultima luptă”. De aceea, utilizează toate mijloacele posibile – manipulare, intimidare, șantaj, înșelăciune, falsificare”, a spus Ostalep.

Expertul afirmă că în ciuda tuturor eforturilor, încercările lui Dodon de a păstra puterea sunt condamnate eșecului.

„La alegerile care urmează va fi o mobilizare extraodinară pentru eliminarea definitivă a socialiștilor. Și acest lucru va fi posibil, chiar dacă Dodon controlează acum guvernul și aparatul administrativ din întreaga țară. Diferența radicală a viitorului Parlament față de actualul o vor face partidele mici care vor accede în legislativ cu un număr infim de deputați. A venit timpul ca politicienii să dea dovadă de maturitate pentru a crea o coaliție și soluționa problemele țării. În primul rând e vorba de lupta cu corupția. La nivelul pe care l-a atins acum acest flagel, nu poate fi soluționată nici o problemă în țară”, a declarat Ostalep.

Totodată, el s-a arătat convins că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, chiar dacă majoritatea parlamentără se opune vehement acestui proces.

„Decizia de a nu învesti un guvern de tranziție, ajungând astfel la alegeri parlamentare anticipate, a fost foarte corectă. A permis să fie economisit timp și bani”, a punctat nalistul politic, menționând că cele câteva luni de menținere a lui Dodon la putere ar fi mai costisioare decât organizarea alegerilor parlamentare anticipate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.