(video) Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la București

main
Foto: captură video

La întoarcerea din Strasbourg, președinta țării Maia Sandu, a efectuat o vizită oficială în România. Aceasta s-a întâlnit cu omologul său român, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, la întâlnire s-a analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei preşedintelui României la Chişinău în 29 decembrie 2020, menţionându-se că, în acest an, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale şi de protecţie împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum şi peste 200 000 de vaccinuri.

În etapa următoare se va realiza şi donaţia celor 6 000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova, a precizat sursa citată.

Klaus Iohannis a reiterat mesajul de susţinere pentru agenda de reforme promovată de preşedinta Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral şi al relaţiilor privilegiate dintre cele două state.

Maia Sandu a exprimat mulţumiri pentru susţinerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemie şi a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme în spirit democratic şi european.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente