(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noul Maserati Levante Hybrid

Procesul de electrificare s-a atins şi de modelul Maserati Levante, iar premiera noii versiuni Levante Hybrid a avut loc în cadrul Salonul Auto Internaţional de la Shanghai, deși Europa va fi în continuare prima piață de desfacere pentru acest SUV.

În regiunea noastră Levante Hybrid este poziționat ca o alternativă modelelor cu motoare diesel care în curând vor fi eliminate de la ofertă!

https://www.youtube.com/watch?v=o9qeToaRBp8

Caracteristici cheie:

  • Grupul propulsor mild hybrid al lui Levante Hybrid este practic același care există deja pe sedanul Ghibli. Asta înseamnă prezenţa unui benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, asistat de un compresor electric eBooster şi un demaror-generator cu o curea, ambele fiind alimentate de un sistem electric de 48V. Puterea totală se ridică la 330 CP şi 450 Nm.
  • Cutia de viteze este standard pentru Levante, una automată cu opt trepte, iar tracţiunea este pe toate cele patru roţi, alături de un diferenţial posterior cu blocare automată.
  • Mai face parte din sistemul de propulsie o mică baterie litiu-ion care este montată în consola posterioară, astfel încât volumul portbagajului de 580 de litri nu a fost afectat.
  • Modelul hibrid s-a dovedit a fi chiar mai ușor decât variantele cu V6 diesel de 3.0 litri (275 CP/600 Nm): 2.090 vs. 2.205 kg. Totodată noutatea este mai dinamică: 0-100 km/h face în 6.0 vs 6.9 secunde, iar viteza maximă depăşeşte 240 km/h vs limita de 230 km/h.
  • Mai dispune Levante Hybrid de un eşapament setat special pentru a produce un sunet apropiat de cel care-l face un motor V6.
  • Din punct de vedere vizual, modelul hibrid va putea fi deosebit la exterior şi interior numai prin aplicaţii decorative albastre.
  • Culoarea maşinii din imagini este una triplu-strat Azzurro Astro din paleta Maserati Fuoriserie.

În Italia maşina se poate deja precomanda.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=_ejFAOz8oQI

Cmentariile sunt închise