(video) Doi oameni au murit într-un accident cu o maşină Tesla. Nimeni nu se afla la volan

Acum câteva zile, mai exact în noaptea de 17 aprilie, doi oameni şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier cu implicarea unei Tesla Model S în statul american Texas. Aparent, autoturismul se deplasa cu sistemul de pilotare semi automatizată inclus, însă nimeni nu era în spatele volanului pentru orice eventualitate!

https://www.youtube.com/watch?v=x-auYtGZlew
https://www.youtube.com/watch?v=5-5fLK0Ivaw

Mașina produsă în 2019 a ieşit de pe şosea, a lovit un copac şi a izbucnit în flăcări. Circula cu viteză mare şi nu a reuşit să ia corect o curbă, au stabilit polițiștii.

Patru ore le-a luat pompierilor să stingă focul, fiind necesare mai multe tone de apă, după care au găsit corpurile carbonizate a doi bărbaţi de 59 şi 69 de ani. Unul dintre ei era în faţă, pe scaunul pasagerului, iar celălalt era pe bancheta din spate.

Potrivit The New York Times, cu câteva minute înainte de accident, soțiile bărbaților au văzut cum cei doi plecaseră împreună cu electromobilul. Bărbații au spus că vor să se plimbe și să încerce funcția Autopilot a mașinii.

Autoritățile locale continuă să investigheze circumstanțele producerii tragediei, dar dovezile fizice de la fața locului și interogarea martorilor i-au făcut pe oficiali să “creadă că nimeni nu conducea în momentul accidentului”.

Iar Reuters scrie că poliția din Texas va cere astăzi un mandat de percheziție la sediul Tesla după ce CEO-ul Elon Musk a declarat că verificările companiei în telemetrie au arătat că sistemul Autopilot nu era folosit înainte de producerea accidentului (maşina nici nu avea cumpărat/activat complexul opţional Full Self Driving)!

Până în prezent, autoritățile americane au deschis 27 de investigații cu privire la accidente în care au fost implicate vehicule Tesla ce rulau autonom. Acest nou caz vine într-un moment în care producătorul auto se pregătește să lanseze un software actualizat al sistemului Autopilot.

Zilele trecute, Elon Musk a distribuit pe Twitter rezultatul unui raport care ar demonstra că maşinile Tesla care se deplasează cu acest sistem inclus au un risc de 10 ori mai mic de accident decât un vehicul normal.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/