image
Sursa foto: jurnal.md

Sute de procese verbale și amenzi de peste un milion de lei pentru comerț ilicit, aplicate de poliție de la începutul anului

Angajații poliției au desfășurat mai multe activități de prevenire și documentare a cazurilor de comerț ilicit din municipiul Chișinău.

Ca rezultat, de la începutul anului și până în prezent au fost întocmite 758 de procese-verbale cu privire la contravenții în domeniul comerțului ilicit. Totodată aui fost aplicate amenzi în sumă totală de 1 118 700 lei, informează poliția capitalei.

Direcția de poliție a municipiului Chișinău îndeamnă consumatorii să fie mai atenți și să procure produse alimentare numai din locuri autorizate: magazine alimentare, piețe agroalimentare etc., unde produsele sunt recepționate în baza documentelor ce le confirmă calitatea și siguranța.

Totodată, poliția îndeamnă cetățenii să se asigure că agenţii economici care comercializează produse proaspete, dispun de echipamente şi condiţii specifice acestui gen de comerţ (vitrine frigorifice) și să ia aminte la calitatea, data producerii, termenul de valabilitate și condițiile de păstrare și transportare a acestora.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: