Mai multe secții Covid din spitalele din Chișinău își sistează activitatea

Edilul capitalei, Ion Ceban, anunță sistarea mai multor secții Covid în spitalele din capitală. Decizia vine după ce numărul de infectări a scăzut, iar prin urmare sunt mai multe locuri libere în spitale.

Foto: UNIMEDIA

„Spitalul de ftiziopneumologie din Chișinău cu 150 de paturi va fi închis. Urmează să fie închis și blocul vechi de maternitate de la Spitalul „Gheorghe Paladi” cu 110 paturi. Dacă se menține această situație și în continuare, săptămâna viitoare vor fi închise și alte secții destinate tratamentului pacienților cu Covid-19 cu aproximativ 150. 

Numărul cazurilor de infectare la copii este într-o descreștere. Respectiv, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” sistează de astăzi internarea copiilor suspecți cu Covid-19. La rândul său, Spitalul de boli contagioase pentru copii urmează să interneze toți copiii suspecți și confirmați cu Covid-19, acesta având o capacitate de peste 100 de paturi. 

Până la ziua de azi, în spital sunt internați 30 de copii. Secțiile spitalelor eliberate vor fi reprofilate în locuri de reabilitare post-Covid-19. În caz de agravare epidemiologică, aceste spitale își vor relua activitatea inițială”, a declarat Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

În prezent există 500 de paturi libere în spitalele din Chișinău pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. 

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 245.897, ieri fiind înregistrate alte 403 cazuri noi de infectări și 23 de decese.


Pub