Inspector fiscal, reținut în flagrant de CNA. Ar fi cerut de la un antreprenor din Călăraşi 50 de mii de lei

Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50.000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancţiona drept urmare a unui control fiscal.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit materialelor cauzei penale, s-a stabilit ă măsura specială de investigații – transmiterea banilor în sumă de 20.000 de lei, sub controlul CNA, ceea ce constituie o parte din cele 50.000 de lei, pretinse anterior.

Astăzi, pentru administrarea tuturor probelor, s-au desfăşurat percheziţii în automobilul, biroul şi la domiciliul bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore şi urmează să fie cercetat penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.


Pub