Mașină revoluționară a anului 2021: Limuzina electrică Mercedes EQS

Era doar o chestiune de timp până când noul Mercedes Benz EQS să iasă din stadiul de prototip, iar varianta comercială a alternativei la Tesla Model S a fost dezvăluită în urmă cu câteva zile, transmite playtech.ro

Foto: Mercedes Benz EQS

Cu câteva premiere importante în industria auto și o serie de inovații care îți arată că discutăm de un S Classe pentru 2021, noul Mercedes Benz EQS este complet electric, are 5,21 metri lungime, 1,92 metri lățime și 1,51 metri înălțime. Portbagajul are 610 litri, dar poate fi extins până la 1770 litri.Se lucrează de mult timp la această limuzină de lux, iar rezultatele sunt impresionante, deși prețul va fi probabil pe măsură, când va ajunge în reprezentanțe, în toamna acestui an. Deși nu a fost comunicat oficial, se estimează că va depăși 100.000 de euro prețul de achiziție.

Pe lângă Tesla Model S, acest model de top concurează cu alți bolizi electrici cu prețuri inaccesibile, Porsche Taycan, Audi e-tron GT și BMW iX. Autonomia de la Mercedes Benz EQS este însă un record în industrie, 770 de kilometri departe de priză. Capacitatea bateriei este garantată pentru 10 ani și minim 250.000 de kilometri.

Pe partea de inteligență artificială, mașina este dotată cu un sistem proprietar intitulat Drive Pilot. Acesta asigură o autonomie de nivel 3 a condusului pe străzi fără o intervenție din partea șoferului. Ca referință, aceasta este ilegal de folosit pe întregul mapamondul, dar ar putea deveni legală în Germania în 2022.

Ca referință, sistemul inovator Drive Pilot este cel care l-a determinat pe Ola Kallenius, CEO al Daimler, să spună că „EQS vede aproape tot în jurul său”. Funcțional la viteze de peste 60 km/h, pe autostrăzi sau drumuri cu profil similar, tehnologia de conducere autonomă poate controla mașina în situații diverse, inclusiv să evite accidente rutiere iminente. Nivelul 3 presupune însă ca șoferul să fie în poziție ori de câte ori este nevoie pentru a prelua controlul, dacă mașina solicită acest lucru.Amatorii de tehnologii futuriste se vor bucura într-un EQS și de bordul mașini acoperit cu un singur ecran ce oferă acces la toate informațiile și controalele de care ai nevoie. Acesta este intitulat MBUX Hyperscreen și am mai discutat de el în trecut aici. Este un ecran sensibil la atingere de 56 de inci.

Primele versiuni pe care Mercedes le-a anunțat pentru noul EQS, ce vor fi disponibile pe piață începând cu luna august, vor fi 450+ , cu 245 kW (328 CP), și EQS 580 4MATIC, cu 385 kW (516 CP) putere maximă. De asemenea, o altă versiune, cu 560 kW, va fi lansată ca echipare de top în viitor. Viteza maximă ajunge până la 210 km/h, iar propulsia este asigurată de motoare electrice care acționează puntea spate și, pentru cele cu tracțiune integrală (4MATIC), și pe puntea față.




Pub