Regina Elisabeta a lăsat o scrisoare de adio pe sicriul prințului Philip. Cum s-a semnat

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, i-a adus un ultim omagiu soțului său, în ziua în care au avut loc funeraliile celui care i-a fost soț timp de peste șapte decenii.

Foto: blacknews.ro

Sâmbătă, la funeraliile prințului Philip, Regina Elisabeta a impresionat o lume întreagă printr-un gest plin de iubire față de Prințul Philip, a scris People.com.

Astfel, Regina a lăsat pe sicriul ducelui de Edinburgh un bilet scris de mână, semnat cu numele „Lilibet”, așa cum i se spunea ei în copilărie. Amănuntul este impresionat mai ales pentru că prințul Philip ar fi fost ultima persoană care i s-ar fi adresat cu acest apelativ de alint reginei.

Povestea poreclei „Lilibet”a început în copilăria Reginei, când aceasta nu își putea pronunța corect numele. Tatăl ei, regele George al VI-lea, i-a spus și el, la un moment dat, pe același apelativ:

„Lilibet este mândria mea, Margaret (sora reginei n.r) este bucuria mea!”

Pe sicriul lui Philip, pe lângă scrisoarea lăsată de regină, au mai fost așezate sabia prințului, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.


Palatul Buckingham nu a vrut să comenteze subiectul, considerându-l un amănunt care ține de „viața privată'. În timpul funeraliilor, regina și-a plâns soțul stând singură într-o lojă din Capela St. George.

În timpul funeraliilor, regina și-a plâns soțul stând singură într-o lojă din Capela St. George. Dintre sutele de imagini de la funeraliile prințului Philip, cele care au surprins-o pe regină singură în Capela St. George au stârnit emoții puternice și au devenit virale. Căsătoria reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip a fost cel mai lung mariaj al unui suveran britanic.


Pub