Riscă să stea în „carantină” în penitenciar: 62 de persoane, prinse cu teste false la Covid

62 de moldoveni au vrut să scape de cele 14 zile de carantină. Potrivit polițiștilor de frontieră, cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Palanca, Aeroportul Chișinău, Leușeni și Sculeni, iar printre cei suspecți sunt atât cetățeni moldoveni cât și străini. Conform prevederilor legale, aceste persoane riscă sancțiuni penale: amendă de până la 32 500 lei sau închisoare de până la 2 ani.

Foto: UNIMEDIA

„Deși nu se conștientizează pericolul care-l prezintă virusul de tip Covid–19, în continuare falsificarea testelor rămâne o tentație pentru mulți cetățeni, care fie și-au planificat o călătorie peste hotarele țării, fie că revin din străinătate.  S-au intensificat aceste ilegalități odată cu impunerea în perioada pandemică a unor măsuri anti-Covid mai aspre, atât de Republica Moldova cât și de alte state. Și, pentru a fi scutiți de autoizolare sau de a li se permite intrarea în alte țări, unde este obligatorie prezentarea testelor, mulți din cetățeni apelează la falsificarea documentelor.  Mai mult că urmările acestei ilegalități sunt grave, într-o mare măsură favorizează creșterea riscului de răspândire a infecției de tip Covid-19”, se menționează într-un comunicat al poliției de frontieră.

Numărul total de teste Covid-19 cu semne de falsificare, care au fost depistate la trecerea frontierei de stat, se ridică la 270 de acte. 


Pub