Bunuri în valoare de 110 milioane de lei, printre care un bolid de lux, sechestrate de ARBI

Bunuri de peste 110 milioane de lei, printre care un bolid de lux au fost puse sub sechestru de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale din cadrul CNA.

Foto: Bolid de lux

Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale a CNA a aplicat sechestre în valoare de 110 milioane de lei în cadrul unor dosare  penale, pornite pe spălare de bani, corupere şi trafic de droguri. Printre acestea se mai numără 8 autoturisme, 31 terenuri şi 52 construcții.

Respectiv, în cadrul investigațiilor financiare paralele, efectuate în cadrul unei cauze penale, a fost ridicat un automobil  de model Range Rover, în valoare de peste 1 milion de lei, care aparține unei persoane implicate în spălare de bani. Mijlocul de transport urmează a fi vândut anticipat, până la o eventuală decizie de confiscare în vederea conservării valorii acestuia și asigurării recuperării eficiente a bunurilor spălate. În total de la persoana respectivă au fost sechestrate bunuri în valoare de circa 3 milioane de lei.

În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri dobâbdite ilicit, în sumă de circa 1 miliard de lei, astfel agenția are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.




Pub