Principală  —  IMPORTANTE   —   Responsabilii din cadrul Primăriei municipiului…

Responsabilii din cadrul Primăriei municipiului Chișinău susțin că municipalitatea va veni cu inițiativa de a redeschide, în perioada următoare, teatrele din Capitală

Foto-simbol

Responsabilii din cadrul Primăriei municipiului Chișinău informează că vor veni cu inițiativa de a redeschide, în perioada următoare, activitatea teatrelor din Capitală.

Primăria municipiului Chișinău va înainta propunerea Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale (CNSE), pentru a fi reluată activitatea teatrelor, cu respectarea tuturor normelor de siguranță.

„Propunem ca spectatorii să fie așezați peste un scaun, aşa ca să fie respectată distanța fizică, iar cei care vin la teatru să poarte mască şi să-şi dezinfecteze mâinile. Consider că nu are sens ca toate restaurantele şi piețele să activeze, în timp ce teatrele rămân închise. Principalele condiții care se impun a fi respectate în această situaţie sunt aceleași care au fost stabilite pentru spațiile deschise și închise”, a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Teatrele din Capitală s-au închis la sfârșitul lunii februarie. Pe 14 aprilie curent, actorii Teatrului Republican Luceafărul” au protestat împotriva deciziei CESP. Aceștia au declarat că sunt discriminați în raport cu angajații din alte domenii și au solicitat redeschiderea teatrelor.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat Proiectul de hotărâre al Guvernului în exercițiu cu privire la declararea stării de urgență. 52 de deputați au votat pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova. Astfel, începând de miercuri, 31 martie, în R. Moldova a fost declarată stare de urgență pentru următoarele 60 de zile.