14:09:49 18.04.2024
Stiri

VIDEO, Strasbourg // Maia Sandu, la evenimentul de lansare a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova: „Lupta împotriva corupției și reforma justiției sunt prioritatea numărul unu a acestei foi de parcurs”

Actualitate 19.04.2021 12:04 Vizualizări2251 Autor: Ziarul National
VIDEO, Strasbourg // Maia Sandu, la evenimentul de lansare a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova: „Lupta împotriva corupției și reforma justiției sunt prioritatea numărul unu a acestei foi de parcurs”


Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, au lansat astăzi, de la Strasbourg, Planul de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024, care prevede finanțări de circa 7,5 milioane de euro.

„Lupta împotriva corupției și reforma justiției sunt prioritatea numărul unu a acestei foi de parcurs. Precum știți, acestea reprezintă, de asemenea, și prioritățile mele pentru Republica Moldova. Apreciez proiectele incluse în Planul de acțiuni care au drept scop creșterea responsabilității și independenței sistemului judecătoresc și dezvoltarea capacității instituțiilor de drept de a lupta cu corupția și spălarea banilor. Acest plan nou va continua eforturile de îmbunătățire a legislației și practicii electorale, a legislației și practicilor ce guvernează internetul și mass-media, precum și cele de combatere a violenței împotriva femeilor și copiilor”, a declarat Maia Sandu în cadrul evenimentului de la Strasbourg.

De asemenea, planul de acțiuni pentru 2021-2024 conține soluții pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, inclusiv intervenții pentru apărarea drepturilor omului în sectorul de sănătate, dar și consolidarea autonomiei administrației locale.

CITIȚI și Președinta Maia Sandu și-a început vizita la Strasbourg: Discurs la APCE, întâlniri cu secretarul general al Consiliului Europei, cu președinții CtEDO și Comisiei de la Veneția

„Fiind o țară lovită puternic de pandemie, salutăm asistența oferită pentru a depăși consecințele sociale ale crizei. În numele moldovenilor, le mulțumesc tuturor donatorilor care au donat deja fonduri în sprijinul noului Plan de acțiuni. Sper că resursele necesare pentru implementarea agendei noastre vor fi acumulate în timp util. Noul Plan de acțiuni vine să reconfirme angajamentul Republicii Moldova de a intensifica cooperarea noastră cu Consiliul Europei și intenția noastră de a continua schimbările în republică”, a adăugat șeful statului.

Menționăm că acest eveniment trebuia să aibă loc la Chișinău, dar planurile au fost date peste cap din cauza pandemiei.

Amintim că președinta Maia Sandu efectuează astăzi o vizită de lucru la Strasbourg și va susține unui discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la invitația președintelui forului Hendrik Daems.

De asemenea, Maia Sandu va avea întrevederi cu scretarul general al CoE, Marija Pejčinović Burić, cu președintele Adunării Parlamentare a CoE (APCE), Hendrik Daems, cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Robert Spano, comisarul pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatovic, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al CoE, Leendert Verbeek, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a CoE, Carlo Monticelli.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md