20:04:58 23.04.2024
Stiri

Femeia care ar putea fi următorul cancelar al Germaniei. Cine este Annalena Baerbock de 40 de ani

Actualitate 19.04.2021 17:29 Vizualizări1700 Autor: Ziarul National
Femeia care ar putea fi următorul cancelar al Germaniei. Cine este Annalena Baerbock de 40 de ani Getty Images


Pentru prima dată în istoria lor de patru decenii, Verzii germani au anunțat un candidat pentru funcția de cancelar. La alegerile din luna septembrie, Verzii vor juca un rol important.

Luni, Partidul Verde a anunțat că Annalena Baerbock, de 40 de ani, va fi cea desemnată pentru a intra în cursa pentru funcția deținută acum de Angela Merkel, după alegerile din septembrie. Baerbock este, probabil, singura femeie care va candida pentru această funcție, potrivit BBC, citat de digi24.ro.

Odată considerați doar o adunătură de hipioți în sandale și cu barbă, Verzii vor intra, cel mai probabil, în următorul guvern. Cu conservatorii indeciși în privința candidatului lor, Partidul Verde ar putea ajunge să joace un rol decisiv în noua coaliție. Iar asta ar putea însemna că Annalena Baerbock va fi următorul cancelar al Germaniei.

Ea este deja comparată cu alte femei tinere care au ajuns lideri, din Noua Zeelandă sau Finlanda.

Annalena Baerbock s-a născut în 1980, în același an în care a fost fondat partidul din care face parte. Părinții ei au luat-o de mică la demonstrații și mitinguri anti-nucleare. Ea spune că și-a petrecut copilăria la proteste, printre tunuri de apă și mâncând prăjituri.

Potrivit celui mai recent sondaj, Verzii au 22% din voturi, fiind a doua formațiune după blocul conservator CDU/ CSU al Angelei Merkel.

Conservatorii au scăzut de la peste 40% în vară, când Germania gestiona relativ bine criza generată de pandemie, la 29%. În unele sondaje, conservatorii înregistrează un procent și mai mic, cu doar patru sau cinci puncte în fața Verzilor.

În timp ce conservatori s-au implicat, în interior, în lupta pentru putere, Verzii au început în liniște să-și aleagă candidatul pentru postul cel mai important din stat. Nu s-a știut absolut nimic despre cine ar putea fi până luni, când decizia a fost anunțată oficial.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md