(foto) „Este un dezmăț total ceea ce s-a făcut anterior.” Ion Ceban, indignat de haosul de pe străzile din Chișinău

175966667_2906607859561143_1299829654778217413_n

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, se arată indignat de „haosul” de pe străzile Capitalei, unde sute de persoane au diferite afaceri mici, gherete luate pe 50 de ani în chirie.

Primarul a solicitat să fie făcută o listă a lustrației în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de eliberarea haotică în ultimii ani a actelor permisive atât în construcții, comerț, cât și în alte domenii.

„Vom face publice numele persoanelor implicate, inclusiv ale consilierilor municipali care au înstrăinat ilegal pământuri, terenuri și au vândut tot ce au putut vinde «pe sub masă».

În inspecția de sâmbătă în sectorul Buiucani am găsit spații verzi și ogrăzi vândute pentru construcții cu multe etaje, frizerii și restaurante, magazine și oficii. Pe trotuare a fost luat fiecare metru pătrat pentru tot felul de unități de comerț Parcări nu mai există și nici nu mai ai unde le amenaja.

Mai mult, oamenii s-au asigurat cu toate actele pe mulți ani înainte. Unii au dreptul de arendă până în 2049. În același timp, mie mi se reproșează anumite lucruri, în timp ce astăzi municipalitatea organizează licitații pentru orice spațiu dat în arendă. În preajma pieței de lângă Cinematograful «Flacăra» de exemplu, totul e doar comerț, în timp ce în piață sunt peste 100 de locuri libere pentru vânzare. Am cerut de la pretor ca toți să treacă în piață, cei care activează legal”, comunică edilul.

„Este un dezmăț total ceea ce s-a făcut anterior în Capitală, iar noi nu trebuie să acceptăm aceste lucruri”, se mai arată în nota informativă.

Primarul a punctat prin faptul că va solicita juriștilor să verifice legalitatea tuturor acelor clădiri din zonă, să se verifice dacă se poate de făcut ordine și unde municipalitatea nu mai poate recupera nimic. Sugerându-le totodată și pretorilor să se implice în acest proces.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente