(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noul Audi A6 e-tron Concept

În cadrul Salonului Auto Internaţional de la Shanghai, compania Audi a venit să arate cum va fi modelul electric A6 din familia e-tron, deşi actuala generaţie C8 introdusă în februarie 2018 abia de se apropie de facelift. Totuşi, este un semn că lucrările asupra automobilului au demarat şi atunci când va fi lansat, va fi inevitabil un electromobil, precum este şi acest concept.

Dezvoltatorii au spus că maşina de serie va imita acest prototip în 95% din aspectele sale!

Caracteristici cheie:

  • Noutatea numită Audi A6 e-tron nu este vreo versiune a lui e-tron GT! Ţinem să menţionăm că acesta din urmă, alături de Taycan, este construit pe platforma J1, care este într-o oarecare măsură unificată cu elemente ale şasiului modelului Porsche Panamera, deşi e dedicată doar pentru maşini electrice.
  • Viitorul A6 va fi primul automobil de serie care va avea la bază platforma PPE (Premium Platform Electric), la fel dezvoltată cu forţele Audi şi Porsche. Aceasta va fi folosită pentru vehiculele electrice scumpe şi de dimensiuni ceva mai mari.
  • Roțile din față ale conceptului Audi A6 e-tron sunt conectate printr-o axă cu cinci braţe special optimizată pentru vehiculele electrice, iar puntea din spate are o suspensie într-o configuraţie multi-link în spate. Mai dispune de suspensie pneumatică cu amortizoare adaptive.
  • În comparație cu actualul A6, conceptul este ceva mai mare pe lăţime doar: 1.960 vs 1.886 mm. Dar diferența de lungime (4.960 mm), înălțime (1.440 mm) și ampatament (2.950 mm) este mult mai modestă și nu depășește 26 mm. Are jante de 22 inci.
  • Spre deosebire de actualul A6, viitorul A6 e-tron se doreşte a fi doar într-o caroserie liftback cu cinci uşi – Sportback. Această formă s-a dovedit a fi, inclusiv concurenţii consideră asta, mai eficientă aerodinamic, astfel încât coeficientul de rezistenţă aerodinamică îi este de 0,22 cW.
  • Mai pot fi observate nişte mânere retractabile ale uşilor, camere video în locul unor oglinzi retrovizoare, nişte faruri Digital Matrix LED subţiri care pot “desena” diverse elemente grafice pe carosabil sau pereţi (chiar şi jocuri, telefoanele fiind folosite drept joystick-uri), alături de nişte stopuri Digital OLED cu o animaţie luminoasă atrăgătoare. Alte patru proiectoare LED de înaltă rezoluție – integrate în colțurile vehiculului – generează proiecții de semnal de viraj. Proiectarea acestor proiecții poate fi modificată pentru a aborda diferite piețe și regiuni de aprobare, după este necesar.
  • Designul interior îl putem vedea deocamdată pe nişte schiţe. Planşa de bord îi conţine patru ecrane, unul dintre care pe centru, altul în spatele volanului şi alte două poziţionate spre margini, acestea afişând imaginile de pe camerele video laterale.
  • S-a mai anunţat că Audi A6 e-tron Concept este echipat cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte), care produc cumulativ 476 CP și 800 Nm de cuplu, suficient pentru a-l catapulta de pe loc şi până la 100 de km/h în mai puţin de 4.0 secunde. Vor mai exista atât motorizări mai slabe, cât şi mai puternice!
  • Capacitatea bateriei de la bordul conceptului este de 100 kWh, iar autonomia declarată depăşeşte 700 de km în ciclu WLTP. Întregul sistem electric funcţionează la o tensiune de 800 de volţi, fapt care permite bateriei să fie încărcată şi rapid cu până la 270 de kW putere. În acest caz, doar 10 minute va asigura o autonomie de 300 km, iar încărcarea de la 5 la 80% durează 25 de minute.

Modelul de serie Audi A6 e-tron va fi introdus în a doua jumătate a anului 2022 și va intra pe piață abia în 2023. Producţia se va desfăşura atât în Germania, cât şi la întreprinderea comună FAW-Audi din China. În cazul în care Audi va planifica o nouă generaţie pentru modelul A6 cu motoare cu ardere internă, maşina va avea o platformă și un corp diferit.

Începând cu sfârșitul anului 2022, primele mașini de producție din segmentul C și ulterior B, vor fi relansate cu tehnologia PPE, inclusiv – o premieră pe piața vehiculelor electrice – atât SUV-uri cu gardă la sol ridicată, cât și modele în stil dinamic, cu o înălțime mai mică, cum ar fi viitorul Audi A6 e-tron.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/