Un inspector fiscal, reţinut pentru o mită de 50.000 de lei

Marcela Meglei
19/04/2021

Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut, luni, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50.000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancţiona în urma unui control fiscal.

Potrivit materialelor cauzei penale, pe 30 martie curent, inspectorul ar fi pretins de la administratorul unui SRL din Călăraşi mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 50.000 de lei, pentru a nu indica în actul de control final unele încălcări, depistate în cadrul „controlului planificat anual conform riscurilor”.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, la sediul Direcției generale administrare fiscală Centru a fost efectuată măsura specială de investigații – transmiterea banilor în sumă de 20.000 de lei, sub controlul CNA, ceea ce constituie o parte din cele 50.000 de lei, pretinse anterior.

Pentru administrarea tuturor probelor, luni oamenii legii au desfăşurat percheziţii în automobilul, biroul şi la domiciliul bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore şi urmează să fie cercetat penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Marcela Meglei
19/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii