fbpx

Un deputat socialist, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Într-un comunicat de presă al parlamentului se precizează că Vlad Batrîncea, care este şi vicepreşedinte al Legislativului, a fost ales astăzi, 19 aprilie, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în cadrul sesiunii de primăvară, care se desfăşoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Titlul de vicepreședinte al APCE îi oferă lui Vlad Barîncea, președinte al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. APCE numără în total 20 de vicepreședinți.

Potrivit unui comunicat emis de către parlament, din delegația Republicii Moldova fac parte vicepreședintele parlamentului Vlad Batrîncea – președintele delegației, Mihail Popșoi, Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

Tot astăzi, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Hendrik Daems, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Oficialii au discutat despre situația politică din Republica Moldova, provocările la adresa democrației din țara noastră, pașii de mai departe pentru depășirea crizei politice, dar și eforturile pe care le întreprinde Republica Moldova pentru a reduce și combate efectele pandemiei COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button