/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ După o perioadă îndelungată de lecții online, astăzi elevii claselor primare și absolvente au venit în sălile de clasă

missing
19 aprilie 2021, ora 21:17

Zi așteptată de elevi și profesori. După o perioadă destul de lungă de lecții online, astăzi, în sfârșit, elevii claselor primare și din cele absolvente au venit în sălile de clasă. Învățătorii spun că a fost o zi cu încărcătură emoțională deosebită, s-a simțit faptul că erau doriți unii de alții și le-a lipsit interacțiunea. Și părinții ne-au spus că au așteptat această zi, deoarece nu vor mai trebui să-i supravegheze pe cei mici, așa cum făceau în cazul lecțiilor online.

Cu măști de protecție, dar zglobii și cu ochii ce radiau de fericire, așa ieșeau de la ore copiii, care astăzi au revenit pe băncile școlii, după o perioadă lungă de studii la distanță. Părinții, și ei la fel de bucuroși, își așteptau nerăbdători copiii la ieșirea din liceu.

Părinții ne-au spus că au avut grijă să pună în ghiozdanul copiilor tot de ce ar avea ei nevoie, pentru a se proteja de Covid-19. De asemenea, ei spun că le-au făcut și un instructaj minuțios despre regulile de comportament și respectarea distanței sociale. În plus, faptul că unii profesor s-au vaccinat, face ca părinții să nu mai fis așa de îngrijorați că, la școală, copiii lor s-ar putea infecta.

La rândul lor, profesorii ne-au spus că această zi a fost pentru ei pe cât de așteptată, pe atât și de obositoare, întrucât, în cadrul lecțiilor online, volumul materiei predate este mai mic decât ce se predă în clase. La fel, cadrele didactice ne-au dat asigurări că, în instituțiile în care activează se respectă toate regulile privind prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

În legătură cu revenirea copiilor în școli, în apropierea instituțiilor de învățământ, la primele ore ale dimineții, pe alocuri, s-au înregistrat ambuteiaje.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram