Principală  —  IMPORTANTE   —   PSRM cere demisia președintei Maia…

PSRM cere demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) cere demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. Solicitarea PSRM se regăsește în declarația adoptată duminică în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM.

În declarația adoptată duminică, PSRM susține că decizia Curții Constituționale, care a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului, a fost „adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu” și este „o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu”.

„Partidul Socialiștilor considera ca Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui R. Moldova”, se arată în declarația adoptată de socialiști.

PSRM își exprimă neîncrederea față de actuala componență a Curții Constituționale din Moldova și cere demisia judecătorilor Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

Socialiștii insistă în continuare pe numirea lui Vladimir Golovatiuc în calitate de prim-ministru, spunând că acesta este candidatul legitim al majorității parlamentare.

„Dacă nu va fi numit în funcție, întreaga responsabilitate pentru criza economică și epidemiologică din țară va reveni Maiei Sandu, ambasadorilor statelor occidentale care o susțin și judecătorilor Curții Constituționale”, susțin socialiștii.

Socialiștii susțin că sunt pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate, însă că acestea trebuie să fie organizate „doar atunci când în Moldova vor fi aduse nu mai puțin de 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 eficiente și când vor fi vaccinați cel puțin 600 mii de cetățeni”.

Curtea Constituțională a constatat joi, 15 aprilie, existența circumstanțelor care să justifice dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.

După avizul emis de CC, șefa statului a anunțat că „în curând” va semna decretul de dizolvare a Parlamentului și va anunța data alegerilor parlamentare anticipate.