Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputați PAS, după ce PSRM…

Deputați PAS, după ce PSRM a cerut demisia președintei Sandu: „Beţi ceai şi vă vaccinaţi. De anticipate nu scăpați”

Socialiștii sunt îndemnați să bea ceai și să se vaccineze, după ce au cerut demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

„După comunicatul PSRM de azi, nu poți decât să constați că… Bogdan Tîrdea a devenit liderul de facto al partidului, iar Dodon e „general de nuntă” (la „podtanţovcă”). Un singur mesaj pentru majoritatea PSRM-Şor: Beţi ceai şi vă vaccinaţi! Că de anticipate nu scăpaţi”, a scris pe o rețea de socializare deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Avem noroc că avem nişte oponenți atât de limitați. Slabi, limitați, incompetenți, fără viziune. Uneori nu trebuie nimic să faci, doar să îi laşi să vorbească. Se îngroapă singuri. Desigur că o să-i ajutăm”, a reacționat deputatul PAS Dumitru Alaiba.

În declarația adoptată duminică în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM, socialiștii au cerut demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. Cât privește organizarea alegerilor parlamentare anticipate, PSRM susține că acestea trebuie organizate „doar atunci când în Moldova vor fi aduse nu mai puțin de 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 eficiente și când vor fi vaccinați cel puțin 600 mii de cetățeni”.

PSRM susține că decizia Curții Constituționale, care a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului, a fost „adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu” și este „o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu”.

„Partidul Socialiștilor considera ca Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui R. Moldova”, se arată în declarația adoptată de socialiști.

PSRM își exprimă neîncrederea față de actuala componență a Curții Constituționale din Moldova și cere demisia judecătorilor Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

Socialiștii insistă în continuare pe numirea lui Vladimir Golovatiuc în calitate de prim-ministru, spunând că acesta este candidatul legitim al majorității parlamentare.