/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Angajații HoReCa cer autorităților să îi includă în etapa a doua de vaccinare anti COVID - 19

18 aprilie 2021, ora 23:32

Angajații restaurantelor și cafenelelor cer să fie incluși și ei în a doua etapă a campaniei de vaccinare anti COVID – 19. Reprezentanții HoReCa se plâng că pandemia a lovit crunt în acest sector și speră ca vaccinul să fie colacul de salvare pentru ei. Aceștia mai solicită ca programul de activitate a localurilor să fie prelungit până la ora 22:00 și să fie permisă organizarea evenimentelor festive în baza unui test rapid negativ al oaspeților.

Această sală de evenimente din inima Capitalei nu a mai văzut oaspeți deja de o lună. Angajații spun că odată ce autoritățile au interzis organizarea petrecerilor, chiar și cu un număr mic de persoane, situația financiară a localului se înrăutățește pe zi ce trece.

„Vorbim de venit zero. Asta însemnă angajați, care au familii acasă și nu au unde lucra. Cel mai urât lucru care ți se poate întâmpla e să nu ai siguranța zilei de mâine”.

Reprezentanții, însă, speră să fie incluși în listele pentru vaccinare, ceea ce ar însemna o șansă de a-și relua activitatea.

„Vaccinarea nu ar fi doar oportună. Ar fi un impuls important pentru economia țării, pentru că vorbim și despre contribuțiile față de stat a domeniului HoReCa, care acum nu activează, mai ales sălile de evenimente.

Asociația din domeniu a expediat un demers autorităților în care solicită includerea angajaților HoReCa în a doua etapă a campaniei de vaccinare.

„Angajații noștri au un contact destul de mare cu publicul larg, deși timp de un an nu am avut cazuri de carantinare a unui agent economic sau infectări în masă în rândul angajaților HeReCa.

Potrivit președintei asociației, sectorul a înregistrat cu 80 la sută pierderi mai mari decât până la pandemie, iar statul nu a oferit niciun suport pentru acest domeniu. Astfel, vaccinarea ar putea deveni un colac de salvare pentru localurile care riscă să se închidă în timpul apropiat.

„Asta ar fi o siguranță pentru clienți pentru că se creează imaginea că sectorul este vulnerabil acestui virus și mulți oaspeți nu mai vin să petreacă timp în restaurante pentru că au anumite prejudecăți”.

Demersul a fost expediat Prim-ministrului interimar, care este și Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale. Responsabilii din Guvern, însă, l-au transmis Ministerelor de resort, care ulterior vor comunica decizia finală.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram