22:25:44 28.03.2024
Stiri

În lumea asta sunt femei… „Azi în Republica Moldova sunt doi eroi și ambii sunt femei, cu ouă de oțel"

Actualitate 18.04.2021 14:54 Vizualizări3667 Autor: Ziarul National
În lumea asta sunt femei… „Azi în Republica Moldova sunt doi eroi și ambii sunt femei, cu ouă de oțel


Trustia, elegii politikoase

Inundație, potop, fluvii și râuri, afluenți și pâraie de elogii la adresa Maiei și a Domnicăi sau viceversa, după ce Curtea Constituțională a decis că Parlamentul nostru, cel mai corupt din istoria de treizeci de ani a republicuței noastre, poate fi dizolvat în orice moment.

„Azi în Republica Moldova sunt doi eroi și ambii sunt femei, cu ouă de oțel: Domnica și Maia!”, striga, on-line, îmbujorat de surplusul de emoții pozitive, Colesovnazadov, vecinul meu de dreapta, emigrat, subit, în Germania, la fiică-sa. „Să luăm câte un șnaps în sănătatea lor!”. Și își turnă în gură un păhărel cu lichid opac.

„Asemeni lui Hercule, care a reușit să curețe într-o zi grajdurile lui Augias, necurățate timp de treizeci de ani, Maia Sandu va curăța Republica Moldova de corupți, tâlhari și oigarhi, care, ce coincidență, sug de treizeci de ani finanțele publice…”, își reluă el, și mai energic, apologia.

„Dar fii de acord, - am intervenit eu - Domnica și Maia au avut un pic de noroc, ele nu ar fi reușit fără Dodon, pe când Hercule nu a fost ajutat de nimeni. Ca să-și realizeze misiunea, el a schimbat cursurile a două râuri, îndreptându-le spre grajduri. Va putea schimba Maia Sandu cursurile Prutului și Nistrului în așa fel, încât acestea să treacă prin Parlamentul republicuței noastre?”, încercai eu să-l cobor pe Colesovnazadov cu picioarele pe pământul fertil al patriei.

„Cum nu ar fi reușit fără Dodon?! – se indignă Colesovnazadov, de parcă l-aș fi numit moldovenist primitiv. - El a pus bețe în roate, dar a fost înfrânt zdrobitor, căci Maia joacă șah mai bine decât el!”.

„Dacă era puțin mai deștept, Dodon ar fi putut opri acțiunile eroice ale Maiei și Domnicăi foarte simplu: poruncindu-le deputaților săi să voteze Guvernul Maiei Sandu. Dar Dodon nu a fost deștept. Eroismul Maiei și al Domnicăi a depins de prostia lui Dodon. Nu putem vorbi despre eroism în acest caz, e o întâmplare fericită….”, am precizat eu.

„Maia va aduce în Parlament o clasă politică nouă, curată, cinstită, altruistă, patrioată, proeuropeană….”, nu se lăsă Colesovnazadov.

„Dar ea promitea asta și în 2019…, am replicat.

„Atunci a încurcat-o Plahotniuc”.

„Și crezi că Plahotniuc nu o poate încurca și de data aceasta? Sau nu mai are bani? Sau a murit mama proștilor noștri?”.

„Iată de ce am plecat eu în străinătate! Din cauza unor tipi ca tine, cârcotași, pesimiști, care nu știu să se bucure de succese… Trebuie să te înveți a gândi pozitiv, Ioane. De-acu înainte, Moldova are viitor!”.

„Până acum, Republica Moldova a avut viitor cu Dodon, iar de acum înainte va avea cu Maia Sandu…”, am căzut eu de acord, dar lui Colesovnazadov nu i-a plăcut consensul nostru și a închis.

Acum stau și mă gândesc pozitiv: dacă e așa de ușor să devii eroin la noi, eu de ce nu-s eroin până acum?

Al vostru pachioană, Ion Buraga.

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md