Susținătorii lui Aleksei Navalnîi sunt chemați la un protest pașnic în data de 21 aprilie. „Viața lui depinde de voi”

_116646503_065332742

Colegii lui Aleksei Navalnîi cheamă susținătorii lui la un protest pașnic în orașele din Rusia în data de 21 aprilie. Această acțiune vine să arate cum actualul regim încearcă să-l omoare pe opozantul rus.

„Ați văzut vreodată cum un om moare? Este cazul lui Aleksei Navalnîi. Acesta nu beneficiază de servicii medicale, iar Putin a decis să-l omoare în închisoare. Chemăm pe toți susținătorii noștri să iasă miercuri, 21 aprilie, în centrul orașelor din Rusia la un protest pașnic. Viața lui Navalnîi depinde de numărul de oameni care va ieși la protest”, se arată în mesajul video publicat pe canalul de YouTube a lui Navalnîi.

Alexei Navalnîi se află în greva foamei din 31 martie, în penitenciarul din Pokrov, situat la aproximativ 100 de kilometri est de Moscova, unde ispășește în prezent o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și jumătate.

Opozantul rus a slăbit în jur de 15 kilograme de când a fost transferat la penitenciarul din Pokrov, dintre care opt de când a intrat în greva foamei, relatează Reuters, citând contul oficial de Twitter al opozantului rus.

Pe 5 aprilie curent, Navalnîi a anunțat despre deteriorarea sănătății sale. Acesta a menționat și cazuri de tuberculoză în unitatea sa din colonie. Mai mult, acesta spune că nu-și mai simte mâinile

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente