fbpx

Rusia anunță că ar fi dejucat un atentat împotriva lui Lukașenko. Liderul de la Minsk acuză serviciile din SUA

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) anunță că a dejucat un atentat contra liderului de la Minsk, Aleksandr Lukașenko. Ofițerii au arestat la Moscova doi indivizi, unul dintre care ar deține și cetățenie americană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi, care sunt belaruși de naționalitate, ar fi pregătit o lovitură de stat cu implicarea militarilor, însă similară revoluțiilor colorate din alte state ale fostei URSS, relatează lenta.ru, cu referire la agenția Tass. Dacă serviciile ruse vorbesc doar despre pregătirea unei presupuse revoluții, Minskul afirmă că s-ar fi planificat asasinarea președintelui din Belarus.

Însuși Lukașenko afirmă că atentatul ar fi fost planificat de serviciile speciale din Occident, transmite RBC. Liderul de la Minsk a relatat la o întrevedere cu presă că a discutat cu Putin presupusul atentat și că președintele rus l-ar fi întrebat pe Biden dacă există asemenea situație.

De menționat este și faptul că, potrivit versiunii lui Lukașenko, totul ar fi urmat să se întâmple pe 9 mai, familia sa, la fel, ar fi urmat să fie omorâtă, iar posturi de radio și televiziune ar fi trebuit să fie ocupate de presupuși rebeli.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button