/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Forfotă la Piața Agricolă. Cumpărătorii s-au înghesuit la tarabele cu pomi fructiferi

missing
18 aprilie 2021, ora 21:57

Forfotă mare la Piața Agricolă din Capitală. Zeci de oameni s-au înghesuit duminică la tarabele cu pomi fructiferi, butași de viță de vie, flori, dar și arbuști decorativi. Gospodarii au venit să-și suplinească rândurile de livadă și viță de vie, iar gospodinele n-au plecat acasă fără flori. Și pentru că se află la doi pași, oamenii au dat o fugă și în pavilionul avicol, iar unii au plecat acasă cu de toate.

Veniți din toate colțurile țării la iarmarocul din capitală, gospodarii și-au scos la vânzare marfa crescută cu mare atenție. Butașii de viță de vie, pomii fructiferi și arbuștii decorativi au fost pregătiți ca la carte, iar florile întorceau toate privirile.

Pentru că primăvara e sezonul în care se sădesc plante și copaci, oamenii roiau în jurul tarabelor. Nimeni nu a plecat acasă fără să cumpere măcar un copac ori un ghivechi cu flori. La vânzare au fost scoși și pomi exotici însă cireșul, mărul, părul și caisul sunt în topul preferințelor la moldoveni.

„Am cumpărat doi trandafiri de aceștia care se ridică sus. Trebuie să fie frumos. Punem un copac ca pensionarii ce poți să faci primăvara”.

„Aici este și ceva exotic vă interesează? -Nu, moi căutăm pentru cimitir niște trandafiri frumoși”.

Iar pe această femeie am întâlnit-o în timp ce cumpăra arbuști decorativi. Ea spune că locuiește la bloc și nu are grădină, așa că-i va sădi în fața blocului.

„Eu le sădesc în parcul public de lângă casă.-Ce trebuie să facă un om în viață?- Să sădească un copac, multe flori, mulți copii și să construiască o casă”.

Forfotă mare a fost și în pavilionul avicol. Oamenii și-au scos păsările la vânzare chiar la intrarea în piață.

„Acum am cumpărat 30 cu 40 de lei, sunt frumoși, grăsuți, sănătoși de asta i-am și luat. Ne uităm după ochi după greutate, penele să fie drepte”.

„Creasta să fie roșie, dacă e galbenă apoi nu e bun. Un pui de casă faci o zeamă ori o răcitură. De care mâncare vă place cel mai mult de la magazin or acasă o zeamă?- O zeamă de casă clar lucru”.

Iar această femeie a avut ghionion. O găină dintre cele cumpărate a fugit și s-a ascuns sub mașini.

„Am obosit să alerg după ea, stă sub mașină și se odihnește. -O să o găsiți după. -Dacă o găsesc bine dacă nu rămâne deja”.

La piața avicolă din capitală, puii de două luni sunt la preț de 32 de lei. Cu 40 de lei pentru o bucată pot fi cumpărați puii de două luni și jumătate. Cele mai mici prețuri au păsările care au doar câteva zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram