image
Sursa foto: cna.md

Un șofer din Molovata ar fi încercat să mituiască doi agenți de patrulare cu 20.000 de lei

Un bărbat de 53 de ani, locuitor al satului Molovata, raionul Dubăsari, este cercetat penal, după ce a încercat să mituiască cu 20.000 de lei doi polițiști de patrulare. Bărbatul a fost depistat în mașină cu mai multe genți pline cu țigări și nu deținea revizia tehnică și polița de asigurare obligatorie.

Ieri, în orașul Cimișlia, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiile de serviciu, au stopat un automobil de marca „Audi 100”. La solicitarea de a prezenta actele, șoferul nu deținea revizia tehnică și polița de asigurare obligatorie, fapt pentru care i s-a întocmit un proces verbal. Totodată, polițiștilor li s-a părut suspectă o pungă aflată pe bancheta din spate, ulterior s-a depistat că era plină cu pachete de tigări. Mașina a fost verificată minuțios, iar prin urmare s-au depistat trei genți pline cu pachete de țigări fără acte de proveniență.

Astfel, pentru nu a fi documentat contravențional, șoferul a propus polițiștilor 20.000 de lei.

„Oamenii legii au refuzat tentativa de mituire și au avertizat repetat șoferul cu privire la răspunderea penală de care este pasibil în legătură cu acțiunile sale, însă șoferul a insistat. Toate acțiunile ilegale ale acestuia au fost înregistrate, iar la fața locului a fost solicitat grupul operativ de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Cimișlia”, informează poliția.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru corupere activă, iar bărbatul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 de lei.

INSP menționează că de la începutul anului 2021 au fost înregistrate 21 cazuri de corupere denunțate de către angajații IGP, drept urmare fiind intentate mai multe cauze penale în privința cetățenilor. Poliția Republicii Moldova îndemnă cetățenii să manifeste responsabilitate și să evite implicarea în orice activitate ilegală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: