image
Sursa foto: Dave Jenkins/HANDOUT

Sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip a fost coborât în cripta regală, după o ceremonie restrânsă

UPDATE 18.15// Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost înmormântat astăzi, după o ceremonie scurtă, în Capela St. George a Castelului Windsor. Doar 30 de membri ai familiei au luat parte la funeraliile ce au avut loc integral pe domeniile Castelului Windsor. Sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip a fost coborât în cripta regală a capelei St. George, după slujba religioasă. Membrii familiei regale, inclusiv Regina Marii Britanii, au părăsit capela, însoțiți de arhiepiscopul de Canterbury și de diaconul de Windsor.

___________________

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, este înmormântat azi, într-o ceremonie ce va avea loc la Capela St. George a Castelului Windsor începând de la ora locală 15:00 (17:00 ora RM).

ProfimediaProfimedia

sursa foto: Profimedia

La sfârşitul ceremoniei, sicriul va fi coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la decesul reginei. La cererea lui Philip, care şi-a slujit ţara în Royal Navy în cel de-al doilea Război Mondial, la sirenele marinei va răsuna apelul „Action Stations" care îi cheamă pe marinari la post. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului naţional.

Noutăţile partenerilor

comentarii: