Agentul termic pentru consumatorii din municipiul Chișinău, oprit începând cu 19 aprilie

Agentul termic pentru consumatorii casnici, agenții economici, cât și pentru instituțiile din domeniul social din municipiul Chișinău va fi oprit începând cu 9 aprilie. Decizia vine după ce pe parcursul a 3 zile consecutiv au fost înregistrate temperaturi medii ce au depășit 10˚C. 


Foto: chisinau.md

Potrivit unui comunicat, Primăria a decis închiderea sezonului de termoficare 2020-2021, pentru toate tipurile de consumatori din municipiul Chişinău, în legătură cu stabilirea temperaturii de afară ce depășește + 10˚C, între orele 18:00-06:00, pe parcursul a 3 zile consecutiv. 

O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Ilie Ceban.  

Totodată, consumatorii din municipiul Chișinău vor fi asigurați în continuare cu apă caldă menajeră, livrată centralizat. 

În sezonul termic 2020-2021, au fost procesate circa 26 de mii de cereri, care au parvenit din partea familiilor defavorizate, pentru compensarea cheltuielilor la plata agentului termic, gazelor naturale și energiei electrice utilizate pentru încălzire, achiziționarea de lemne și cărbune.

Din bugetul municipal au fost alocaţi circa 50 de milioane de lei, iar calculul compensațiilor a fost făcut pentru toți solicitanții eligibili de facilități.


Pub