Prețurile la carburanți, din nou majorate: Platforma DA cere audierea ANRE și a Consiliului Concurenței

Fracțiunea Platforma DA cere convocarea urgentă a comisiei parlamentare economie, buget și finanțe pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței. Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că totul se întâmplă pe fundalul haosului guvernamental. 


Foto: UNIMEDIA

„Petroliștii continuă să jecmănească cetățenii și agenții economici. Scumpirea precedentă a carburanților a avut loc pe 12 martie, atunci când prețul la țiței era de aproximativ 70 dolari per baril. De atunci cotațiile petrolului au oscilat între 60 și 68 dolari per baril. A fost o perioadă, când prețul la nivel mondial a coborât cu 15 %. Dar nu a urmat nicio micșorare de cifre la benzinăriile noastre! Aseară au fost anunțate noi majorări de prețuri la benzină și motorină. În toiul lucrărilor de semănat”, a menționat Alexandr Slusari. 

Amintim că recent a fost prezentat Parlamentului un raport „semisecret” elaborat de Consiliul Concurenței privind activitatea companiilor petroliere în ultimii 2 ani. Platforma DA va insista ca după audieri raportul să fie făcut public. 

Alexandr Slusari a mai spus că dacă aceste acțiuni nu vor stopa majorările nejustificate a prețurilor la carburanți, atunci cetățenilor nu le rămâne decât să facă presiuni prin proteste „împotriva abuzurilor și a lăcomiei companiilor petroliere și împotriva impotenței autorităților statale abilitate.” 


Pub