22:16:13 28.03.2024
Stiri

FOTO // Cel de-al treilea lot de vaccin oferit de România, 132 de mii de doze, a ajuns în R. Moldova: „Vom continua să construim poduri pentru cetățenii noștri, podul de vaccinuri fiind acum cel mai valoros”

Actualitate 17.04.2021 20:03 Vizualizări1648 Autor: Ziarul National
FOTO // Cel de-al treilea lot de vaccin oferit de România, 132 de mii de doze, a ajuns în R. Moldova: „Vom continua să construim poduri pentru cetățenii noștri, podul de vaccinuri fiind acum cel mai valoros”


România a trimis astăzi în R. Moldova încă 132 000 de doze de vaccin anti-COVID, fiind cel mai mare donator de vaccinuri în acest moment pentru republica noastră.

Lotul de vaccin AstraZeneca, trimis cu un autocamion din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de la București, a fost întâmpinat la vamă de către Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, și consilierul prezidențial pe probleme de sănătate, Ala Nemerenco.

În ultimele două luni, România a mai donat R. Moldova alte 72 de mii de doze de vaccin.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, ce constă în echipamente medicale și doze de vaccin, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020 la Chișinău.

„Mulțumim, România, pentru donația generoasă care ne permite să extindem categoriile de persoane vaccinate. România a donat din propriile vaccinuri, iar o asemenea mărinimie cimentează prietenia solidă dintre Republica Moldova și România. Suntem recunoscători domnului președinte Klaus Iohannis, domnului prim-ministru Florin Cîțu, poporului român pentru solidaritate și eforturile imense de a face posibile aceste donații. Vom continua să construim poduri pentru cetățenii noștri, podul de vaccinuri fiind acum cel mai valoros. Donațiile importante de azi mă fac optimistă. Mergem împreună spre vremuri mai bune, în care îi vom îmbrățișa pe cei dragi și ne vom bucura unii de alții. Pentru a ajunge acolo, trebuie să continuăm să purtăm mască, să păstrăm distanța socială și să ne vaccinăm. Acest lucru va fi posibil în curând pentru mai mulți cetățeni!”, a scris președinta Maia Sandu pe Facebook.

Menționăm că, în total, România a oferit gratuit R. Moldova 204 000 de doze de vaccin AstraZeneca.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md