(FOTO) Cele mai scumpe pisici de rasă din lume! Prin ce sunt atât de deosebite

17 Apr. 2021, 13:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:36 // Au Bani //  MD Bani

Pisicile sunt alegerea numărul unu când vrei să cumperi un animăluț de companie. Multe familii preferă o pisică în casa lor. De obicei ele ocupă puțin spațiu și nu mănânt prea mult. Atât copii cât și maturii adoră să aibă un mic prieten în casă. Dar cât ai fi dispus să plătești pentru o pisică? Vei rămâne impresionat când vei afla că cea mai scumpă rasă de pisici din lume ajunge să depășească prețul de 20.000 de dolari.

1. Ashera

Un hibrid al Servalului african (ca Savannah), Leopardului asiatic (precum Bengalului) și pisicii casnice, Ashera este cea mai scumpă pisică din lume! Ashera este cea mai rară și cea mai nouă rasă domestică de pisică, este înaltă, cu urechi mari și ascuțite. Blana sa are atât pete de leopard, cât și dungi de tigru, iar acestei pisici mari îi place să urce. Se așteaptă să aibă o durată de viață de 25 de ani.

Ashera a fost dezvoltată de Lifestyle Pets, o companie din California și este considerată pisica secolului 21. Din anul 2006 au fost vândute abia peste 100 de exemplare.

Preț: 22.000 – 125.000 de dolari

2. Savannah

Urechi uriașe, picioare lungi și o haină vibrantă, aceasta este cea mai mare dintre toate rasele de pisici domestice. Deținând, de asemenea, recordul mondial Guinness Book pentru CEA MAI ÎNALTĂ PISICĂ DOMESTICĂ DIN LUME, Savannah se află, de asemenea, pe locul al doilea pe lista cu cele mai scumpe rase de pisici din lume.

Un amestec de pisică casnică domestică și serval african, rasa este cu adevărat exotică, așa că VERIFICAȚI LEGILE DE STAT înainte de a lua în considerare una. Această rasă nu este recunoscută ca fiind DOMESTICĂ și, prin urmare, este interzisă în mai multe state.

Pisica consumă doar carne crudă și nu tolerează străinii.

Preț: 10.000-25.000 de dolari

3. Toyger Cat

Pisica Toyger a fost dezvolată prin încrucișarea unei pisici din Bengal cu o pisică domestică cu păr scurt.

Toyger are un corp lung, cu rozete, modele tabby și marcaje de cap circulare. Numele este un hibrid de „jucărie” și „tigru”, deoarece arată ca un tigru de jucărie! O adevărată creație de designer, scopul a fost să mențină cât mai multe caracteristici asemănătoare unui tigru. De exemplu: degetele de la picioare alungite care creează un mers tigru, viziune nocturnă îmbunătățită și picioare din față mai scurte.

Preț: 5000 de dolari

4. Bengal

Dacă iei o Pisică Leopardă asiatică și o crești cu un Mau abisinian sau egiptean, poți obține o Pisică din Bengal! Pisicile sălbatice au 36 de cromozomi, în timp ce verii lor domestici au 38.

Cuplați acest lucru cu perioade de gestație diferite și cu perioadele în care puii supraviețuiesc. Unele sunt premature și subponderale, dar altele o fac și prosperă. Rezultatul acestui amestec interesant de rase are ca rezultat că Bengalii sunt singura rasă de pisici domestice cu marcaje de rozetă, acele formațiuni de trandafir care camuflează o pisică în sălbăticie.

Preț: 4000 – 10.000 de dolari

5. Persian

Această felină, cu părul său lung și cu personalitate dulce, ocupă locul 1 în popularitatea rasei și este una dintre cele mai vechi rase, datând din anii 1600.

Pisicile persiane sunt liniștite, cu voci melodioase atunci când doresc să fie auzite, dar cel mai adesea vor comunica cu ochii lor expresivi. Odată ce o pisică persană se instalează în casa ei, ea amestecă timpul de joacă cu momentele de relaxare, dar preferă să-și păstreze paturile pe podea. Persanul nu este un alpinist, nici un jumper.

Preț: 1800-5500 de dolari

6. Peterbald

Total fără păr, purtând o haină de catifea de pluș sau una care se simte ca barba unui bărbat, ceea ce este consecvent la Peterbald este varietatea hainei sale. Datorită genei de cădere a părului care este dominantă (a Sphynx-ului este recesivă), Peterbalds poate ajunge gol sau se poate simți ca o capra, turmă, perie sau drept.

Aceasta înseamnă că pisica nu a primit gena căderii părului. Odată ce crezi că știi ce ai, haina se poate schimba de mai multe ori pe parcursul vieții lui Peterbald!

Preț: 1700-3000 de dolari

7. Russian Blue

Rusul albastru, dulce, își va urma omul preferat prin casă și îi va saluta cu nerăbdare la ușă. Cu toate acestea, blues-urilor ruse le place intimitatea și sunt înțepenite în jurul companiei lor. De asemenea, sunt ușor surprinși de sunete sau mișcări rapide, așa că sunt fericiți să se distreze, dar, în general, se atașează de o singură persoană din gospodărie.

Un cap triunghiular, cu urechi mari și un zâmbet de Mona Lisa, îl separă pe rus de mulțime. Blana ei mătăsoasă și arginrie este eclipsată doar de ochii verzi, orbitori. Cel mai probabil haina ei amplă i-a servit bine, deoarece se crede că rasa își are originea în nordul Rusiei.

Preț: 500-3000 de dolari

8. British Shorthair

Pisica britanică Shorthair uneori neîndemânatică se maturizează încet și rămâne un pisoi în inimă până la maturitate. Ușoare, adaptabile și ușor de dresat, se știe că aceste pisici țin companie cu iepuri și păsări, precum și cu câini și oameni!

Preț: 1500 – 2000 de dolari

9. Sphynx

Este una dintre cele mai neobișnuite pisici pe care le veți întâlni vreodată.

Cu un cap lung și îngust și picioare cu palmă, majoritatea pisicilor Sphynx au părul foarte fin sau fuzz, dar sunt acoperite cu piele de culoarea modelului lor de păr ar fi fost dacă ar avea păr. Pielea unui Sphynx se simte un pic ca o cârpă de căprioară. Deoarece aceste pisici nu au izolație, trebuie să se acorde mare atenție pentru a le menține calde și pentru a preveni arsurile solare, infecțiile pielii și alte PROBLEME DE SĂNĂTATE, mai ales când sunt foarte tinere.

Prețul pisicilor Sphynx este ridicat, deoarece aceste pisici sunt de rasă pură și greu de găsit.

Preț: 900 – 2000 de dolari

10. Scottish Fold

Pisicile Scottish Fold au devenit o senzație de internet. Vedete precum Ed Sheeran și Taylor Swift au împărtășit online fotografii cu pachetele lor cu blană. Un Scottish Fold pe nume Maru, din Japonia, A FOST VIZIONAT PE YOUTUBE de peste 300 de milioane de ori! Toate Scottish Folds sunt un descendent al unei pisici albe pe nume Susie, care a fost descoperită trăind într-o fermă scoțiană în 1961.
Fața rotundă, ochii și corpul rasei creează un aspect adorabil, în timp ce urechile lor mici se pliază în jos spre față, oferindu-le numele și aspectul inconfundabil. Asta, alături de pasiunea pentru a sta în spate cu labele pe tum-tum în poziția „Buddha”, face din Scottish Fold un animal de companie căutat.

 

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 15:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 15:16 // Actual //  Lupu Eduard

Sergiu Cotelnic, fost șef al depoului de vagoane Chișinău și actual șef al depoului de locomotive, este în centrul unui scandal de proporții, incriminându-se  că ar fi pus pe roate o schemă de contrabandă cu țigări și că ar fi implicat în mod direct în facilitarea și coordonarea acestor activități ilegale, susțin surse din cadrul CFM, care au solicitat anonimatul.

„Pe vremea fostului director CFM, Oleg Tofilat, însoțitorii de vagoane implicați în cazurile de contrabandă erau concediați. Acest lucru se întâmpla în urma unor anchete de serviciu. Pe parcurs undeva la a treia anchetă a fost concediat șeful depoului de vagoane, Igor Sanin. La acea vreme, sfârșitul anului 2022, fostul director al CFM, Oleg Tofilat s-a autosesizat, și a dispus o ancheta de serviciu, iar Sergiu Cotelnic s-a ales cu mustrare aspră. Tot de atunci, angajările în toate filialele și la toate funcțiile erau avizate de către fostul director, după ce se trecea prin filtrul serviciului de securitate internă. ”, susține sursele BANI.MD.

Dacă la reangajare se constata că un candidat sau altul a fost protagonistul incidentelor cu contrabanda de țigări, atunci candidatura acestuia era respinsă.

Sursele BANI.MD spun că traficul ilicit de țigări s-ar face cu girul instituțiilor de control ale statului. „Au fost depistate mai multe cazuri de contrabandă cu țigări de vameșii din România, dar nu știu cum se făcea că prin Republica Moldova se trecea neobservat. După plecarea lui Oleg Tofilat, majoritatea însoțitorilor de vagoane, care au fost implicați în cazuri de contrabandă s-au reangajat”.

Contrabanda cu țigări de la CFM e incontrolabilă, în condițiile în care, chiar dacă la pornire trenul este verificat, pe drum, la orice stație țigările pot fi încărcate. Ba mai mult, cei care fac verificări pot deveni complici, ținând cont de salariile mici, dar și de frecvența achitărilor.

BANI.MD l-a contactat pe fostul director al CFM, Oleg Tofilat care a spus că pe vremea când era în fruntea companiei au existat 8-9 cazuri de contrabandă cu țigări. „Însoțitori de vagon implicați au fost concediați, însă, din câte cunosc, de când am plecat s-au reangajat câțiva”.

Redacția l-a contactat pe actualul director interimar al CFM, Serghei Tomșa. În anticamera dânsului ni s-a spus că e într-o ședință și să revenim mai târziu.  L-am sunat și pe Sergiu Cotelnic, însă până l-a publicarea materialului nu am putut obține o reacție de la acesta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău