Rusia trimite 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre militare

YWE0M2M3YWY3M2I0NDc4Yjc5ZWExNGY0ZjE0NDZmOQ==.thumb
Foto: Paradă a navelor militare rusești din flota Mării Negre, 2020/ Profimedia Images

Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre militare. Navele au trecut sâmbătă prin strâmtoarea Kerci din peninsula Crimeea, notează AGERPRES.

Ministerul rus al apărării a anunțat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Zilele trecute, Rusia a decis transferarea a 15 nave de luptă din Marea Caspică în Marea Neagră.

Deplasarea acestor nave printre care trei canoniere și opt nave rapide de desant face parte, conform Moscovei, din procedura „de rutină” de trecere în revistă a capacităților forțelor armate ruse la încheierea sezonului de iarnă. Transferul navelor s-a făcut pe canalul Volga-Don, care face legătura între Marea Caspică și Marea Neagră prin Marea Azov.

Concomitent, SUA au renunțat să desfășoare în Marea Neagră două nave militare, în contextul recentelor tensiuni din estul Ucrainei.

Uniunea Europeană, NATO și Ucraina au criticat acțiunile Rusiei care duc la escaladarea conflictului în estul Ucrainei după desfășurarea de trupe rusești în apropierea frontierei ucrainene.

În schimb, comandantul forțelor militare ale Ucrainei, Serghei Naiev, a indicat că nu se așteaptă la un nou război.

„Nu vedem nicio pregătire de atac acolo”, a declarat el vineri noaptea pentru televiziunea ucraineană. „În limbaj militar, vorbim despre o demonstrație de forță”, a adăugat șeful armatei ucrainene referitor la manevrele militare rusești din zonă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente