Republica Moldova înregistrează primele cazuri de falsificare a certificatelor de vaccinare

Vaccination campaign against COVID-19 in Bierset
Foto: aljazeera.com

Oamenii legii au identificat deja primele cazuri de falsificare a certificatelor de vaccinare. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului Unic de Comandă a Stării de Urgență.

„Constatăm și o majorare a cazurilor de falsificare a testelor PCR COVID-19 la intrarea în Republica Moldova. Precum și surprinzător au început să fie depistate și falsuri în ceea ce privește certificatele de vaccinare cu vaccin anti-COVID. Deja se ridica cifra asta la 164 de cazuri”, a spus prim-ministrul interimar.

Aureliu Ciocoi a mai precizat că Ministerul Afacerilor Interne și Poliția de Frontieră este deja în contact cu autoritățile din România și Ucraina pentru a identifica sursele acestor falsuri.

Toți cei care vor să intre în Republica Moldova trebuie obligatoriu să prezinte testul negativ la prezența virusului SARS-СOV-2, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de călătorie. Astfel, aceștia vor fi scutiți de carantină.

Cei care nu vor deține testul negativ, vor completa fișa epidemiologică și vor semna pe propria răspundere că vor sta 14 zile în autoizolare.

Nu vor sta în autoizolare cei care prezintă certificatul de vaccinare, în care este specificat că persoana au luat cele două doze de vaccin împotriva COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente