fbpx

Consumul de suc de portocale poate crește riscul de cancer de piele. Care sunt semnele ce indică apariția afecțiunii

Consumul de suc de portocale poate crește riscul de cancer de piele, dezvăluie cercetătorii. Citricele conțin o substanță numită psoralen, care face pielea sensibilă la radiațiile UV ale soarelui, responsabile de apariția cancerului de piele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii care consumă prea multe citrice, în special portocale și suc de portocale, s-au dovedit a avea un risc semnificativ mai mare de melanom mortal, scrie digi-life.tv.

Asociația britanică a dermatologilor (BAD) a declarat că persoanele cu antecedente familiale de cancer de piele sunt sfătuite să evite sucurile de fructe pe viitor. Cercetarea, de la Universitatea Indiana și publicată de BAD, a descoperit că persoanele care beau mai mult de un pahar de suc de portocale pe zi prezentau un risc crescut de melanom cu 54%. Cei care au mâncat mai mult de o portocală pe zi au avut un risc crescut de 79%.

Cercetătorul principal, dr. Andrew Marley, a declarat: „Această cercetare sugerează o creștere semnificativă a riscului de melanom asociat cu un aport mai mare de citrice.”

CARE SUNT SEMNELE DE AVERTIZARE ALE CANCERULUI DE PIELE?

Cel mai frecvent semn al cancerului de piele este modificarea unei alunițe, pistrui sau o porțiune normală de piele. Este important   cercetați pielea în mod constant, pentru a observa orice schimbare neobișnuită sau persisentă.

Există câteva lucruri la trebuie să fii atent când vine vorba de alunițe:

Simetrie

Dacă un semn nou sau existent începe să-și schimbe forma, ar putea fi un semn de cancer de piele.Poate crește brusc sau se poate schimba în timp, dar dacă este asimetric, este o idee bună să îl verificați de la un medic de familie.

Marginile alunițelor

Punctele sau alunițele care au margini neregulate pot indica cancer de piele.

Culoare

Multe alunițe canceroase vor avea culori diferite în interiorul lor, de asemenea, alunițele existente pot deveni mai întunecateDacă observați vreo schimbare de culoare, consutati un medic.

Mărimea

alunită care începe  crească în mărime trebuie verificată imediat. De asemenea, alunițele care sunt în relief pot fi cancerigene, așa  fiți atenți la ele.

O schimbare la alunițe, pistrui sau porţiuni normale de piele este un semn comun al cancerului de piele, dar există și alte semne de care trebuie să fii conștient, inclusiv:

  • o nouă creștere sau durere care nu se vindecă
  • o pată, aluniță sau durere care provoacă mâncarimi sau doare
  • o aluniță sau o creștere care sângerează sau prezintă crustă

Dacă observați oricare dintre aceste semne, consultați medicul de familie.

Articole asemănătoare

Back to top button