/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Motorina și benzina, mai scumpe. Unele stații de alimentare din țară au afișat prețuri mai mari

missing
17 aprilie 2021, ora 20:14

Unele stații PECO au afișat, de astăzi, prețuri noi la panou. Astfel, motorina s-a scumpit cu circa 40 de bani și a ajuns sa coste 16,35 lei. Și benzina s-a scumpit. Ieri seara, una dintre cele mai mari rețele de benzinării afișa prețul de aproape 20 de lei pentru un litru. Între timp prețul a fost modificat, iar astăzi un litru de benzină putea fi cumpărat cu 19,40 lei. Este a șaptea scumpire din acest an, ultima având loc la mijlocul lunii martie. Revoltați, șoferii spun ca noile prețuri îi lasă cu buzunarele goale.

Așadar, conform noilor prețuri afișate de unele stații PECO, gazul lichefiat a ajuns să coste în jur de 11 lei și 35 de bani pentru un litru, iar motorina – 16 lei și 35 de bani. Și prețul benzinei a crescut până la 19,40 lei. Șoferii spun că nu au cum să nu observe scumpirile.

A reacționat la scumpiri și deputat PPDA, Alexandru Slusari. Într-o postare pe Facebook, acesta a scris că schimbările au loc pe fundalul haosului guvernamental. Deputatul s-a arătat nedumerit că cotațiile petrolului la nivel mondial au coborât cu 15% în ultima perioadă, iar prețurile din Moldova cresc.

Scumpirile în lanț ale carburanților au început la mijlocul lunii decembrie și nu au mai încetat. Prima dată, prețurile au crescut, în medie, cu 60 de bani. La mijlocul lunii ianuarie au fost anunțate prețuri și mai mari, iar ultima scumpire a carburanților a avut loc pe 12 martie. Prin urmare aceasta este a șaptea oară când petroliștii modifică prețurile la panou.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram