image
Sursa foto: news.cgtn.com

Propunerea privind audierea lui Ciocoi despre achiziția vaccinului chinezesc, respinsă; Bătrâncea: „Încă se duc discuții”

Guvernul de la Chișinău încă poartă discuții cu partea chineză în ceea ce privește achiziția unui lot de vaccin CoronaVac, care încă nu a fost omologat de OMS. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrâncea.

Bătrâncea a făcut precizările după ce Platforma DA a cerut audierea premierului interimar Aureliu Ciocoi în privința achiziției acestui vaccin.

„Majoritatea deputaților au permis procedura simplificată de procurare a vaccinului. Auzim diferite opinii contradictorii că o să fie alocate 70 de milioane pentru vaccinul din China. E vorba de sănătatea oamenilor. Unii spun că nimic nu s-a decis, alții că va fi procurat”, a menționat Alexandru Slusari.

„A parvenit o notă informativă de la Guvern. Partea chineză ne-a informat că azi a fost luată decizia să fie oferită 150 de mii de vaccinuri ca donație. În ceea ce ține de procurare, se duc discuții dintre Guverne. Azi nu e luată nicio decizie și Guvernul nu are nicio claritate, pentru că se duc discuții”, a precizat Bătrâncea.

Ministerul Sănătății a anunțat pe 9 aprilie că analizează posibilitatea procurării a 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac. Vaccinul este aprobat în 17 țările ale lumii, inclusiv Ucraina.

Ulterior Agenţia Medicamentului a venit cu unele precizări în legătură cu vaccinul chinezesc. Instituția precizează că deciziile OMS în privinţa cererii de omologare depuse de Sinovac sunt aşteptate cel mai devreme în prima parte a lunii aprilie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: