image
Sursa foto: jurnal.md

Un bărbat a fost reținut pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum în valoare de peste 700 000 de lei

Un cetățean moldovean, în vârstă de 46 de ani, este cercetat penal pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, în proporții deosebit de mari. Activitatea ilegală a acestuia a fost deconspirată de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal. Bunurile în valoare de peste 700 mii de lei erau transportate din Turcia.

Cazul a fost înregistrat de echipele mobile ale Vămii care au oprit pentru verificări un camion de model DAF. În cadrul controlului vizual al remorcii a apărut suspiciunea că șoferul transportă și alte mărfuri decât cele indicate în actele de însoțire.

Ca rezultat, camionul a fost escortat într-o zonă de control vamal din municipiul Chișinău pentru verificări minuțioase. În compartimentul de marfă, angajații vamali au depistat mai multe loturi de îmbrăcăminte, încălțăminte, fără documente confirmative.

Potrivit informațiilor preliminare, bunurile urmau să fie vândute ilegal în Republica Moldova.

Pe caz, a fost pornit un dosar penal , bărbatul fiind suspectat de comiterea infracțiunii de contrabandă, care se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Organul de urmărire penală al Serviciul Vamal și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale efectuează urmărirea penală pentru a elucida toate circumstanțele acestui caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: