(video) PSRM va iniția un proiect care „va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către judecătorii Înaltei Curți Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca”

PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. Despre asta anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, după ședința fracțiunii din această dimineață. 

Foto: UNIMEDIA

„Ieri CC a luat o hotărâre care nu va duce la calmarea situației va duce mai departe la blocaj. Astăzi dimineață am convocat ședința fracțiunii și am discutat care este poziția socialiștilor. Noi considerăm că uzurparea CC în favoarea intereselor politice ale Maiei Sandu de către trei judecători: Manole, Șova și Roșca, apropo toți trei au fost desemnați de blocul ACUM. Ceea ce a fost ieri a fost o sfidare a normelor constituționale. PSRM va iniția un proiect de hotărâre pentru a aproba declarația de uzurpare a puterii în stat. Noi suntem în aceeași situație ca în 2019. De aceea vom iniția o astfel de declarație. 2. Noi suntem pregătiți de anticipate”, a declarat Dodon.


Curtea Constituțională a decis pe 15 aprilie 2021 că există circumstanțe ca actualul Parlament să fie dizolvat. Asta în condițiile în care două tentative de a învesti un Guvern au fost epuizate. În același timp, în Parlament există o majoritate parlamentară formalizată, gata să învestească un Executiv.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a criticat decizia celor trei judecători de la Curtea Constituțională și a spus că aceasta este una similară „celei adoptate în 2019 de Curtea de buzunar al lui Plahotniuc”, iar răspunsul ar putea fi același.


Pub