Fără construcții capitale: Cum vor fi amplasatele terasele de vară în Chișinău

Fără construcții capitale la amplasarea teraselor, iar cele amenajate lângă unitățile de alimentație publică cu mese, scaune și umbrele, locul destinat pietonilor trebuie să fie nu mai mic de 2,5 metri. Acestea sunt noile modificări cu privire la procedura de amplasare a teraselor de vară în oraș, anunță edilul capitalei, Ion Ceban.

Foto: fb/IonCeban

„Au fost introduse modificări cu privire la procedura de amplasare a teraselor de vară în oraș. Nu se permit construcții capitale la amplasare teraselor oriunde acestea sunt amenajate. În cazul amenajării teraselor pe lângă unitățile de alimentație publică cu mese, scaune și umbrele, locul destinat pietonilor trebuie să fie nu mai mic de 2,5 metri. Modificările introduse la regulament prevăd că amplasarea teraselor va fi permisă în baza notificării de comerț și schema de amplasare va fi eliberată de către pretură, ținând cont de prevederile legale. Anterior regulamentul prevedea amplasarea teraselor în baza contractelor de superficii sau locațiune funciară. Suntem pentru stimularea comerțului organizat și modern, în special în perioada de pandemie când oamenii pot să petreacă timpul în aer liber, dar suntem împotriva abuzurilor și a încălcării legii”, a scris Ceban, într-o postare pe facebook.

O terasă din sectorul Buiucani, amplasată pe trotuar la intersecția străzilor Alexei Șciusev şi Sfatul Ţării a fost demontată. Primarul capitalei, Ion Ceban, spune că agentul economic a fost somat de către pretura Buiucani, iar în adresa acestuia a fost emisă o prescripţie de demolare a terasei. În rezultat, aceasta a fost demontată. „Îmi pare rău că astăzi în oraş continuă să se creadă unii „mai șmecheri” încălcând prevederile legale”, a scris edilul capitalei, într-o postare pe facebook.


Pub