(doc) Penitenciarele, sub control suplimentar: Fadei Nagacevschi a semnat un ordin privind crearea unui grup de control

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a semnat astăzi, 16 aprilie, un ordin cu privire la crearea Grupului de coordonare și control al activității sistemului administrației penitenciare. Scopul institurii acestuia este pentru a „stabiliza sistemului penitenciar și de a consolida capacitățile statului de control asupra acestui sistem”, susține Nagacevschi.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit documentului, membrii grupului, în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea ordinului, vor aproba Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea grupului.

Pe 8 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale a stabilit că „pe perioada stării de urgenţă, Ministerul Justiţiei este în drept:

4.1. să modifice procedura de numire în funcţie a managerului Unităţii de implementare a proiectului de construcţie a penitenciarului din Chişinău, conducătorilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi sistemului penitenciar, conducătorilor Agenţiei de administrare a instanţelor judecătoreşti;

4.2. să demareze proceduri de numire a managerului Unităţii de implementare a proiectului de construcţie a penitenciarului din Chişinău, conducătorilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi sistemului penitenciar, conducătorilor Agenţiei de administrare a instanţelor judecătoreşti”.

Starea de urgență în țară a fost instituită la 1 aprilie, pentru 2 luni.



Pub