Peste 5.700 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că alte 5.727 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19, în ultimele 24 de ore. În total, de când a început campania de imunizare în țara noastră au fost vaccinați 91.743 de cetățeni.

Foto: UNIMEDIA

Campania de vaccinare în Republica Moldova a demarat la începutul lunii martie, de atunci fiind vaccinați 60% dintre lucrătorii medicali, 24% din lucrătorii din domeniul educației și 30% dintre personalul și beneficiarii din Centrele de plasament temporar și de lungă durată - 30%.

De la începutul pandemiei, peste 100 de lucrători medicali au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.

Republica Moldova va procura peste 2 milioane de doze de vaccin prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva Covid-19. Tot astăzi s-a decis procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac și au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700.000 doze de vaccin Sputnik V.



Pub