Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile de la Chișinău anunță…

Autoritățile de la Chișinău anunță că vor să cumpere 700.000 de doze de vaccin Sputnik V

Foto: Digi 24

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că autoritățile vor să cumpăre 700.000 de doze de vaccin Sputnik V. Comitetului național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse.

Membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182.000 doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație. În context, aceștia au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700.000 doze de vaccin Sputnik V”, se arată în mesajul postat pe pagina MSMPS.

Joi, 8 aprilie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat că Rusia va livra țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, a 182.000 doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62.000 doze vor fi repartizate regiunii transnistrene.

Fără a deține o funcție publică în stat, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a plecat săptămâna trecută la Moscova. Potrivit lui Dodon, livrarea în R. Moldova a vaccinului rusesc Sputnik V a fost subiectul de bază al discuțiilor pe care le-a purtat în capitala Federației Ruse.

Și ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov a informat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi despre decizia autorităților Federației Ruse de a oferi R. Moldova un lot de 180 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, cu titlu de asistență umanitară.

Anunțul a fost făcut vineri, 2 aprilie, în cadrul unei întrevederi dintre Zinaida Greceanîi și Oleg Vasnețov.

În cadrul întrevederii, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în R. Moldova a spus și despre examinarea de către partea rusă a deciziei de a rezerva R. Moldova o cantitate de 500 de mii de doze, pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

R. Moldova a inițiat procedura procurării a 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, fiind dispusă să achite 70 de milioane de lei, adică aproximativ 175 de lei pentru o singură doză. Anunțul privind licitația pentru procurarea vaccinului în cadrul planului național de imunizare COVID-19 a fost publicat pe pagina Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate la 18 martie.