19:51:46 28.03.2024
Stiri

Celor mai puternice femei din Europa le-a venit rândul la vaccinare. Cu ce se imunizează Angela Merkel și Ursula von der Leyen

Actualitate 16.04.2021 08:00 Vizualizări1993 Autor: Ziarul National
Celor mai puternice femei din Europa le-a venit rândul la vaccinare. Cu ce se imunizează Angela Merkel și Ursula von der Leyen


Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vârstă de 62 de ani, a făcut joi prima doză de vaccin anti-COVID, în timp ce cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, va fi vaccinată vineri. Ursula von der Leyen a postat pe Twitter o fotografie din momentul vaccinării. Fotografia o arată pe Ursula von der Leyen având lipit pe braţ un plasture cu steagul Uniunii Europene, un cerc de stele aurii pe fond albastru.

„Sunt foarte bucuroasă că am făcut astăzi prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinările îşi vor intensifica şi mai mult ritmul, pe măsură ce livrările se accelerează în UE”, a scris şefa Comisiei Europene. „Cu cât vaccinăm mai rapid, cu atât putem aduce mai devreme sub control pandemia”, a adăugat ea.

Ursula von der Leyen anunțase miercuri că BioNTech-Pfizer va livra UE, mai repede decât termenul prevăzut, 50 de milioane de doze de vaccin. De altfel, șefa Comisiei Europene a făcut vaccinul de la Pfizer/BioNTech, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Conform purtătorului ei de cuvânt, Ursulei von der Leyen i-a venit rândul la vaccinare în conformitate cu regulile campaniei din Belgia, acolo unde își desfășoară activitatea, deși șefa Comisiei Europene este cetățean al Germaniei. Deocamdată, numai şapte din cei 27 de comisari europeni au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cancelarul german Angela Merkel va primi vineri o primă doză de vaccin împotriva COVID-19. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert, afirmase în această săptămână că Angela Merkel va primi prima sa doză de vaccin „în curând”.

Cancelarului îi va fi administrată o doză de vaccin de la AstraZeneca, susține Die Welt, fără a preciza sursa informației.

Întrucât Angela Merkel are peste 60 de ani, ea se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania. Persoanelor de sub 60 de ani le-a fost interzis acest vaccin, dacă nu există o indicaţie specifică din partea unui medic, reamintește Agerpres.

La fel ca în multe alte ţări, utilizarea vaccinului de la AstraZeneca a fost mult dezbătută în Germania din cauza unei posibile legături cu formarea unor cheaguri de sânge, deși astfel de cazuri au fost rare.

Și preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, în vârstă de 65 de ani, a primit în ziua la 1 aprilie o primă doză din vaccinul de la AstraZeneca împotriva COVID-19, iar ministrul de interne, Horst Seehofer, în vârstă de 71 de ani, le-a dezvăluit reporterilor că a fost vaccinat miercuri cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md