06:45:46 19.04.2024
Stiri

Rapel la 6 luni la Pfizer şi Moderna. Recomandarea emisă de Academia de Medicină din Franţa. Protecţie ridicată după prima doză

Actualitate 16.04.2021 08:55 Vizualizări1723 Autor: Ziarul National
Rapel la 6 luni la Pfizer şi Moderna. Recomandarea emisă de Academia de Medicină din Franţa. Protecţie ridicată după prima doză


"Şase luni în loc de şase săptămâni". Academia de Medicină din Franţa ar dori să prelungească timpul dintre cele două doze de vaccinuri anti-Covid-19 de la Pfizer sau Moderna la cei sub 55 de ani, astfel încât mai mulţi oameni să poată face o primă doză.

Acest lucru ar permite „accelerarea campaniei de vaccinare în masă” şi „obţinerea imunităţii colective mult mai rapid, asigurând în acelaşi timp o protecţie individuală satisfăcătoare”, a precizat joi Academia de Medicină într-un comunicat de presă, relatează Le Figaro.

Organismul poate emite recomandări, dar nu are putere de decizie: Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) poate lua acest tip de decizie, necesitând aprobarea guvernului.

De miercuri, distanţa dintre două doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna a fost stabilită la 42 de zile, faţă de 28 cum era anterior.

Academia de Medicină doreşte să meargă mai departe, recomandând întârzierea cu 6 luni a celei de-a doua doze de vaccin ARN mesager la persoanele care nu au deficit imunitar, cu vârsta sub 55 de ani.

De asemenea, Academia de Medicină recomandă „amânarea vaccinării persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 cu 6 luni".

Protecţie suficientă după prima doză?

Toate acestea măsuri ar duce la „extinderea populaţiei care ar primi o primă doză de vaccin ARN mesager. Pentru a face aceste recomandări, Academia se bazează pe studii recente efectuate în Statele Unite şi Marea Britanie, care „demonstrează că o singură doză dintr-un vaccin ARN mesager conferă rapid o protecţie foarte ridicată”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md